HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ROBOTİK TAKIMIMIZ 3.OLDU

Manavgat Halk Eğitimi Merkezi 9-14 yaş aralığı Kodlama kursu öğrencilerinden oluşturulan Manavgat HEMMAKER Robotik Takımı İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Kampüsü´nde düzenlenen VEX IQ İstanbul Off-Season turnuvasında 3.oldu.42 takımın yarıştığı ve genelde özel okul öğrencilerinden kurulu takımların yarıştığı turnuvada , Manavgat Halk Eğitimi Merkezi, Jüri Özel ödüllerinden hem Tasarım Ödülü, hem de Yapı Ödülü´nü de alarak da takdir topladılar.Kurum müdürü Hüseyin GEYİKOĞLU "Bizler elimizden geldiğince Halk Eğitim faaliyetlerini ilçemizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu sene Kasım ayından itibaren çocuklarımıza yönelik Kodlama alınında kurslar vermeye başladık.Öğrencilerimz VEX robot seti.çalışmalarına 10 Şubat 2019 tarıhinde başlamışlardı ve 2 Mart´taki İstanbul turnuvası´na hazırlanmak için öğretmenleri ile birlikte çok çalıştılar.İlk defa tanışmış olmalarına rağmen, 10 günlük bir dersle turnuvaya hazır hale geldiler.Ve emeklerinin karşılığını aldılar.Turnuva esnasında bir çok Özel okul takım mentörleri yanımıza gelip, bir devlet kurumu olarak ve hatta Türkiye de tek robotik takımı olan bir Halk Eğitimi Merkezi olarak, genelde kolej öğrencilerinin katıldığı bir turnuvada yer aldığımız ve çaba gösterdiğimiz için bizi tebrik etti.Ödül almanın ötesinde bu ayrıca çok onur verici bir durumdu.Emeği geçen öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum.Biz bu yolda devam etmek istiyoruz.Bir atölye kurmamız ve daha çok malzeme almamız gerekiyor.Bu konuda destek bekliyoruz herkesten." dedi.

04-03-201904-03-201904-03-201904-03-2019

Yayın: 04.03.2019 - Güncelleme: 04.03.2019 12:54 - Görüntülenme: 744